Melonta

Melonta

Melonta on mukavaa luontoliikuntaa. Merunlahdella kulkupeleinä toimivat kahden hengen intiaanikanootit ja oppaina asiantuntevat melontaohjaajat.

Päivän ohjelmiin voidaan liittää erilaisia melontasessioita aina käytettävissä olevan ajan ja ryhmän toiveiden mukaan. Kysy eri vaihtoehtoja ryhmällesi.

Melontaretket

Melontaan tutustumista

Melontaan on hyvä tutustua ensi kertaa suojaisalla Höytämöjärvellä. Kaikille soveltuvaan melontahetkeen kuluu aikaa 1-2 tuntia. Oppiminen alkaa jo rannalla, jossa kuullaan oppaalta tärkeimmät asiat ja tutustutaan melonnassa käytettäviin varusteisiin. Ja sitten vesille!

”Retki Lempäälän ympäri meloen”

Lempäälän ympärimelonta on hiukan haasteellisempi, mutta aloittelijoillekin sopiva melontaretki. Matkaa kertyy kymmenisen kilometriä ja korkeuseroa reitillä on reilut kaksi metriä.

Alkuopastuksen jälkeen lähdemme oppaan johdolla vesille. Kirkkojärvellä on hyvää aikaa tutustua kanoottiin ja melontaan. Lempäälän kanavan sulkuun mennään kuin isommatkin paatit. Kanavan jälkeen edessä aukeaa Ahtialanjärvi, joka on valtakunnallisesti merkittävä lintujärvi. Sitten ollaankin jo puolivälissä reissua ja on tauon paikka. Herralan vuolle ohitetaan maitse ja samalla pidetään evästauko. Tauon jälkeen matka jatkuu kohti Kuokkalankoskea. Reitin laskuosuus tapahtuu Kuokkalankoskessa, jossa on kaksi parisatametristä koskiosuutta. Kokonaisuudessaan maisemaltaan vehmas ja kaunis reitti vie melojan Lempäälän keskustaajaman ympäri.

Retken kesto n. 4 tuntia

Muuta huomioitavaa: retki sopii peruskuntoisille nuorille ja aikuisille.

Melontaa kajakilla